Γενική Συνέλευση και Εκλογές 2023

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6-9 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μελιά, Χαλκοκονδύλη 14 και Πατησίων, πλατεία Κάνιγγος, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Αθέων για το έτος 2023 και παράλληλα οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοικούσας Γραμματείας.

-> Δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση έχουν τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το τρέχον έτος. Παρακαλούμε όσοι δεν έχουν ήδη καταβάλει την ετήσια συνδρομή του 2023 να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 τα μεσάνυχτα, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Ταμία την ημέρα της ΓΣ.

-> Για τη συμμετοχή στις εκλογές είναι απαραίτητη, κατά την προσέλευση στην κάλπη, η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο ή άδεια παραμονής για αλλοδαπούς)

Πρόγραμμα Γενικής Συνέλευσης

  • 18:00 – Έναρξη
  • Εκλογή προεδρείου συνέλευσης
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  • Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Παρουσίαση υποψηφίων
  • Εκκίνηση ψηφοφορίας
  • Συζήτηση θεμάτων
    1. Απολογισμός προηγούμενου έτους – Οικονομικός απολογισμός
    2. Ενίσχυση των οικονομικών της Ένωσης
    3. Τροποποίηση Εσωτερικού Κανονισμού
    4. Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων – Άλλα θέματα
  • 20:30 – Λήξη ψηφοφορίας. Καταμέτρηση ενώ η Συνέλευση συνεχίζεται.
  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Απόφαση για την έναρξη θητείας της νέας Γραμματείας.
  • 21:00 – Λήξη

Εκλογές

Τα ονόματα των υποψηφίων αναρτήθηκαν στον χώρο της Μόνιμης Ηλεκτρονικής Συνέλευσης του διαδικτυακού μας φόρουμ και όπως θα διαπιστώσετε υπάρχουν 8 υποψήφιοι. Θέλουμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε στην εκλογική διαδικασία και στην Γενική Συνέλευση, που άλλωστε είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο της Ένωσης και μέσω αυτής εκδηλώνεται η θέληση των Μελών. Οι αριθμοί μετράνε, κάθε συμμετοχή είναι ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα συλλογικότητας και συσπείρωσης των μελών μας και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας μας.

Όσοι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στις εκλογές, μπορούν να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου, σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία:

Διαδικασία Επιστολικής Ψήφου

Κάθε μέλος της Ένωσης Αθέων που είναι ταμειακώς τακτοποιημένο μπορεί, εάν το επιθυμεί, να ψηφίσει δι’ αλληλογραφίας. Το μέλος θα πρέπει να ζητήσει να του σταλούν στην ηλεκτρονική του διεύθυνση το ψηφοδέλτιο και η υπεύθυνη δήλωση που συνοδεύει την επιστολική ψήφο. Έπειτα, θα τα εκτυπώσει σε λευκό χαρτί διαστάσεων Α4.

Το ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο μπορεί να έχει έως πέντε (5) σταυρούς. Η προτίμηση πρέπει να δηλώνεται μόνο με σταυρό και όχι με άλλο σημάδι (τικ, αστέρι, παύλα ή οτιδήποτε άλλο). Το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο τοποθετείται σε λευκό φάκελο ύψους 11 εκ. και πλάτους 16 εκ. Ο φάκελος αυτός πρέπει να παραμείνει άγραφος.

Ο ψηφοφόρος κλείνει τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο, και τον τοποθετεί μέσα σε μεγαλύτερο εξωτερικό φάκελο οποιουδήποτε μεγέθους, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη. Δεν χρειάζεται βεβαίωση της υπογραφής μέσω ΚΕΠ ή gov.gr. 

Κατόπιν, ο ψηφοφόρος κλείνει τον εξωτερικό φάκελο και αναγράφει πάνω τα στοιχεία του καθώς και την ένδειξη «επιστολική ψήφος» σε εμφανές σημείο. Ο φάκελος αποστέλλεται υπ’ όψιν του Γραμματέα στη διεύθυνση

POSTE RESTANTE
Ναπολέων Πάπιστας
ΕΛΤΑ Ηλιούπολης
Λεωφ. Πρωτόπαπα 7
16342 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.Στις εκλογές θα συνυπολογιστούν οι ψήφοι που θα έχουν παραδοθεί έως το πρωί της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2023. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις ψήφους τους το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε να ενημερώσουν με email ή τηλεφωνικώς

1 ping

  1. […] ψήφο, ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.