Ομιλία – συζήτηση “Περί ύπαρξης θεού”

 

Η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί στην ομιλία που διοργανώνει στο καφέ Da Sein (Σολωμού 12, Εξάρχεια) την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Μιχάλη Αριστείδου (Cyprus Freethinkers) και θέμα “Περί ύπαρξης θεού”. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Χορηγός επικοινωνίας: διαδικτυακό περιοδικό Free Inquiry. Είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Εξετάζεται η εγκυρότητα ορισμένων επιχειρημάτων (παλαιών και νεότερων) υπέρ και κατά της ύπαρξης θεού, παρατίθενται αναλυτικές προσεγγίσεις στην αξιολόγηση ισχυρισμών και επιχειρημάτων σχετικά με τη θρησκεία και το θεό, και παρουσιάζεται μεταξύ άλλων ένα επιχείρημα από την αρχαία Ελλάδα, καθώς και μια τροποποιημένη εκδοχή του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ
Ο Μιχάλης Αριστείδου είναι Κύπριος και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Πήρε πτυχίο στα μαθηματικά από το Α.Π.Θ. το 1999 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Louisiana State University. Πήρε master στα μαθηματικά το 2001 και master φιλοσοφίας 2004, το δεύτερο με τη διατριβή “Irrationality and Human Reasoning” (Παραλογισμός και Ανθρώπινη Συλλογιστική). Συνέχισε τις σπουδές του στο Louisiana State University και το 2005 πήρε διδακτορικό στα Μαθηματικά. Σήμερα είναι έκτακτος καθηγητής στο Northwestern State University. Ενδιαφέρεται για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και την επιρροή της στη δυτική σκέψη.