Η Ένωση Αθέων στηρίζει το Pride 2020

Η Ένωση Αθέων για έβδομη συνεχή χρονιά εξακολουθεί να στηρίζει το Pride, υποστηρίζοντας τον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για ίση αντιμετώπιση σε όλους, ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Συμπαραστεκόμαστε σε ανθρώπους που υφίστανται διακρίσεις από πρωτόγονες και βάρβαρες αντιλήψεις, τις οποίες αναπαράγουν και προωθούν οι οργανωμένες θρησκείες. Σημαντικότερος αντίπαλός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι ο συντηρητισμός, οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις και η εξαιρετικά επιθετική στάση της εκκλησίας. Μιας εκκλησίας που παραμένει πιστή στις πανάρχαιες αντιλήψεις των κατοίκων της ερήμου, θεωρεί την ομοφυλοφιλία διαστροφή και θανάσιμο αμάρτημα και φροντίζει να της επιτίθεται με αισχρότητα σε κάθε ευκαιρία.

Τα ιερά κείμενα του χριστιανικού δόγματος δεν λένε και τα καλύτερα λόγια για όσους αποκλίνουν από τους καθιερωμένους ρόλους των φύλων. Με αφορμή αυτές τις μεταφυσικές δοξασίες, ορισμένοι επαγγελματίες της θρησκείας εξαπολύουν ρητορικές μίσους και υποκινούν βία εναντίον των ΛΟΑΤKI+. Η Εκκλησία της Ελλάδος αντιτάχθηκε σθεναρά σε κάθε νομοσχέδιο υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤKI+ κοινότητας μη διστάζοντας για πολλοστή φορά να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή στις κρατικές υποθέσεις. Αυτοί που φέρουν την κύρια ευθύνη για την παρεμπόδιση κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, με διδαχές που ενστερνίζεται μερίδα συμπολιτών μας, αυτοί που σε μέμφονται και σε περιθωριοποιούν, συντηρούνται και από το δικό σου υστέρημα, από τους δικούς σου φόρους, άθελά σου.

Την ίδια στιγμή που η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα επιδεικνύει στην πράξη άριστη κοινωνική συνείδηση, οργανώνοντας το Pride διαδικτυακά για να συμβάλλει στη μάχη κατά του κορωνοϊού, η εκκλησία επιμένει να κρατά ανοιχτές τις εκκλησίες και να παρέχει τη θεία μετάληψη με το ίδιο κουτάλι σε όλους, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και αξιώνοντας προνομιακή μεταχείριση, ενώ ποδοπατά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Η πρόοδος της ΛΟΑΤKI+ κοινότητας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της είναι αξιοθαύμαστη και η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Και η Ένωση Αθέων θα βρίσκεται στο πλευρό της.