Πρόταση για διευθέτηση των οικονομικών σχέσεων εκκλησίας-κράτους: Επιστολή σε βουλευτές

Η Ένωση Άθεων έστειλε σήμερα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών μεγάλων κομμάτων και στους βουλευτές των μικρότερων κομμάτων το εξης μήνυμα:

Αξιότιμοι βουλευτές,

εν όψει της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, επιθυμούμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας την πρόταση της ομάδας πολιτών «ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ». Η πρόταση αυτή κατατέθηκε στη σχετική δημόσια διαβούλευση, στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιήθηκε στα Υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας ΔΒΜΘ, στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα υπ’ όψιν των εκπροσώπων της τρόικα και τέλος, στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κύριο Μπομπ Τράα. Βρίσκεται αναρτημένη στο διαδίκτυο στη σελίδα με τίτλο ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και την επισυνάπτουμε στο τέλος του παρόντος μηνύματος προς διευκόλυνσή σας.

Στα πλαίσια της στήριξής μας στην πρόταση αυτή, τα μέλη της Ένωσης Άθεων ζητάμε να τη συμπεριλάβετε στις συζητήσεις σας και να επιδιώξετε να προστεθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο. Επιθυμούμε επίσης να μας κάνετε γνωστές τις προθέσεις σας σχετικά με το αίτημά μας.

Με εκτίμηση

Για τη Γραμματεία της Ένωσης Άθεων