Εκδηλώσεις τρίτων Φεβρουαρίου 2015

Εκδηλώσεις τρίτων

– Καθηγητής Π. Γέμτος: “Θρησκείες και ανθρώπινα δικαιώματα” (Πάντειο Πανεπιστήμιο, αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, Τετάρτη 11-02-2015, 17:00) (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 11-03-2015 ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ)
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου: “Φιλοσοφία και Κοινωνία – Η Δημοκρατία στις μέρες μας” με σκοπό τη συζήτηση και την διάχυση της γνώσης απ” ευθείας από το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία. Η πρωτοβουλία έχει ακριβώς ως σκοπό να συζητηθούν δημόσια ερωτήσεις, υποθέσεις εργασίας και απαντήσεις, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν από τους πολίτες πιο πλήρεις τρόποι κατανόησης και αντιμετώπισης της σύγχρονης πραγματικότητας.

Παρουσίαση του βιβλίου “Υπάρχει Θεός;” του Φιλοκτήτη Διακομανώλη στην Στοά του Βιβλίου (Polis Art cafe, Πεσμαζόγλου 5), την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 19.30.
Τι είναι ο Θεός; Πού βρίσκεται; Έχει κατάστιχα και καταγράφει τις πράξεις μας; Ανταποκρίνεται σε προσευχές και με ποιο κριτήριο; Ποια είναι τα αίτια της ανθρώπινης θρησκευτικότητας και τι λένε οι επιστήμονες γι’ αυτό; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα πραγματεύεται το βιβλίο «Υπάρχει Θεός; Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος το Θεό;» χωρίς δογματισμό και με όλες τις θέσεις πάνω στο τραπέζι.