Κόστος «αγίου φωτός» και κρατική αδιαφορία

Καθώς πλησιάζει η εορτή του χριστιανικού Πάσχα, αναρωτιόμαστε για πόσο ακόμη θα εξακολουθήσει η εξωφρενική σπατάλη χρημάτων που λέγεται μεταφορά του λεγόμενου «αγίου φωτός»με κρατικά έξοδα. Η περιττή αλλά και μεροληπτική αυτή πολυτέλεια έχει στηλιτευτεί επανειλημμένα από τα ΜΜΕ, από πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς, χωρίς το κράτος να έχει δείξει την παραμικρή ανταπόκριση.

Η Ένωση Αθέων τον Μάρτιο του 2013 με επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία (α. Εξωτερικών, β. Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, γ. Εθνικής Άμυνας, δ. Οικονομικών) καθώς και προς τη Βουλή ζήτησε να ενημερωθεί για το συνολικό κόστος μεταφοράς του «αγίου φωτός» στην Ελλάδα και διανομής του στις ανά τη χώρα Μητροπόλεις από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέχρις στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση στο ερώτημά μας.

Ζητάμε και πάλι να πληροφορηθούμε πόσο έχει ήδη και πόσο συνεχίζει να στοιχίζει αυτή η υπερβολή στον Έλληνα φορολογούμενο και να καταργηθεί η μεταφορά και διανομή του «αγίου φωτός» με έξοδα του Ελληνικού Κράτους.