«

»

Η Ένωση Αθέων καλωσορίζει τον Μίχαελ Σμιτ-Σάλομον στην Αθήνα.

Η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί στις 17.05.2015 και ώρα 12:30 στο Polis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (πάνω από τη Στοά του Βιβλίου), στην:

– Παρουσίαση του παιδικού -και όχι μόνο- βιβλίου «Πώς πάμε στο θεό, παρακαλώ; ρώτησε το μικρό γουρουνάκι» του Michael Schmidt-Salοmοn σε εικονογράφηση Helge Nyncke, που εκδόθηκε από την Ένωση Αθέων σε μετάφραση Βασιλικής Κοϊτσάνου.
– Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ελπίδα Άνθρωπος» (υποτιτλισμένο στα Ελληνικά από την Ένωση Αθέων) διάρκειας 45 λεπτών, όπου παρουσιάζεται το ίδρυμα Giordano Bruno και οι δράσεις του. Το ίδρυμα έχει αθεϊστική-ουμανιστική δράση σε όλο τον κόσμο.
– Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα με ερωτήσεις/απαντήσεις και ταυτόχρονη μετάφραση.

Ο Michael Schmidt-Salοmοn είναι ίσως «ο πιο γνωστός άθεος της Γερμανίας», είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας, συγγραφέας και μουσικός και επίσης επικεφαλής του ιδρύματος Giordano Bruno μαζί με το οποίο μάχεται για θέματα αθεΐας και ουμανισμού δίνοντας διαλέξεις, παίρνοντας μέρος σε δράσεις, γράφοντας βιβλία κ.λπ.
Έχει αρκετά βιβλία στο ενεργητικό του, ένα εκ των οποίων με τίτλο «Όχι άλλοι βλάκες στην εξουσία» (εκδόσεις «Γράμματα», μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά) με θεματολογία που άπτεται πολύ των θεμάτων που μας απασχολούν και στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί επίσης στην εκδήλωση και θα συζητηθεί.

Η προσέλευση είναι ελεύθερη και η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου δύο ώρες.

facebook event