«

»

Ανακοίνωση σχετικά με το Φανερό Δείπνο

Με αφορμή το ότι η εκδήλωση έγινε viral, αποσαφηνίζονται τα εξής:

α) Η Ένωση Αθέων διεκδικεί συστηματικά τους σκοπούς της, όπως περιγράφονται στο καταστατικό της, μέσω των πιο κατάλληλων κατά περίπτωση τρόπων, όπως ενδεικτικά επιστολές/αιτήματα στα υπουργεία, Δελτία Τύπου, δημοσιοποίηση των κακώς κειμένων, ενημέρωση του κοινού με κάθε πρόσφορο μέσο, ομιλίες, κ.ά.

β) Η παρούσα εκδήλωση είναι η έκτη χρονιά που γίνεται, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Αν μάθατε για την Ένωση Αθέων τώρα για πρώτη φορά, ίσως θα θέλατε να διαβάσετε περισσότερα για τη δράση της στο http://www.atheia.gr, ή ακόμα να εγγραφείτε για να λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις και όχι μόνο όταν κάποια εκδήλωση είναι αρκούντως ασυνήθιστη ώστε να ασχοληθούν μαζί της τα ΜΜΕ, και, κατόπιν να κρίνετε. Προτείνουμε τα δύο τελευταία Δελτία Τύπου: 1) σχετικά με τις παρεμβάσεις της εκκλησίας στην Παιδεία και 2) την μεταφορά-υποδοχή του λεγόμενου «αγίου» φωτός με τιμές αρχηγού κράτους.

γ) Για το «προκλητικό» του θέματος, το οποίο αναφέρεται συστηματικά, ευτυχώς, δεν υποφέρουμε από ανάλογους δογματισμούς, για να συγκρίνουμε μια εκδήλωση εντός καταστημάτων με την εισβολή στην καθημερινότητα των μη-πιστών από τις καμπάνες που θα χτυπούν όλη μέρα, τους επιτάφιους που θα κλείνουν δρόμους και πλατείες, τα πυροτεχνήματα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα την επόμενη μέρα, τις καμπάνες αξημέρωτα ΚΑΘΕ Κυριακή του έτους αλλά και μεσοβδόμαδα όποτε υπάρχει κάποια θρησκευτική γιορτή.

δ) Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται, είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως διατροφής. Ο καθένας μπορεί να παραγγείλει ό,τι θέλει σύμφωνα με τις επιλογές του.