Κάνε καλό χωρίς θεό! – αιμοδοσία και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Εθελοντική αιμοδοσία και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για απόρους

Η Ένωση Άθεων είναι μία κοινωνικά δραστήρια ομάδα ανθρώπων που πάνω από τον κοινό παρανομαστή της αθεΐας ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και την αφύπνιση της συνείδησης των συμπολιτών μας. Έχουμε δραστηριοποιηθεί έντονα υπέρ του διαχωρισμού κράτους — οργανωμένης θρησκείας και της φορολόγησης της Εκκλησίας.

Θεωρούμε πως η Εκκλησία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον οικονομικό Γολγοθά που περνούν πολλοί συνάνθρωποί μας, ένθεοι και άθεοι. Οι πρόσφατες ειδήσεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν την κριτική μας στάση, ενώ τα σύντομα αποσπάσματα φιλανθρωπίας δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν τη γενική οικονομική πολιτική της.

Ως κοινότητα άθεων δεν πιστεύουμε πως υπάρχει απόδειξη για την παρουσία βοήθειας από τον ουρανό. Αντίστοιχα πιστεύουμε πως δεν υπάρχει ανταμοιβή για τις καλές πράξεις με τη μορφή παραδείσου. Με αυτά κατά νου, θέλουμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία με πράξεις αλληλεγγύης. Γι’ αυτόν το λόγο, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:00 με 14:00 διοργανώνουμε συγκέντρωση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σκοπό τη δωρεά αίματος, ενώ παράλληλα θα συγκεντρωθούν φάρμακα, τροφιμα και ιματισμός (κυρίως κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη) ώστε να παραχωρηθούν στην ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS.

Δεν θεωρούμε πως ο κόσμος θα σωθεί από μερικά λίτρα αίμα ή λίγα ρούχα, αλλά θέλουμε να δηλώσουμε έμπρακτα τη θέση μας δίνοντας το “παρών”. Εκτός αυτού θέλουμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στην τεκμηριωμένη επιστήμη, και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο της εφαρμοσμένης ιατρικής αλλά και στην έρευνα για νέες θεραπείες. Θεωρούμε πως αν τα χρήματα που ξοδεύονται για το χτίσιμο εκκλησιών και τους μισθούς του κλήρου πήγαιναν στην επιστημονική πρόοδο τότε η ιατρική θα είχε κάνει μεγάλα βήματα μπροστά. Και πάλι δεν μένουμε στα λόγια. Η Ένωση Άθεων ενθαρρύνει πράξεις κοινωνικής συμπαράστασης όπως η δωρεά ιματισμού και τροφίμων σε όσους τα χρειάζονται, η αιμοδοσία, και η δωρεά οργάνων.

Δεν πιστεύουμε στον παράδεισο αλλά ενθαρρύνουμε την κοινωνική δράση και την αφύπνιση. Σας προσκαλούμε στην προσπάθειά μας και ζητάμε τη συμμετοχή σας.

Η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο δεν λέγεται φιλανθρωπία αλλά αλληλεγγύη και δεν αποτελεί μονοπώλιο καμίας θρησκείας.

Μπορούμε να κάνουμε το καλό και χωρίς θεό.

facebook event

Συνάντηση στην κεντρική είσοδο στις 11 και στη συνέχεια μετάβαση στην αιμοδοσία. Όσοι έχουν είδη να φέρουν και δεν μπορούν εκείνη την ημέρα και ώρα, ας επικοινωνήσουν με email ή τηλέφωνο για να το διευθετήσουμε. Όσοι θέλουν μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το PRAKSIS για να πληροφορηθούν λεπτομερώς τις συγκεκριμένες ανάγκες ή να μεταφέρουν απευθείας εκεί τα είδη που θα προσφέρουν, ενημερώνοντας ότι το κάνουν στο πλαίσιο της δράσης “Κάνε καλό χωρίς θεό”.