«

»

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Μελών 7ης Οκτωβρίου 2012 και αποτελέσματα εκλογών

Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Γενική Συνέλευση μελών της Ένωσης Άθεων. Συμμετείχαν 16 (δεκαέξι) μέλη.

Γραμματέας της Συνέλευσης εκλέχτηκε η Μαρίνα Τατιάνα Ραπακούλια και Πρόεδρος της Συνέλευσης ο Ναπολέων Πάπιστας. Στην εφορευτική επιτροπή εκλέχτηκε ο Άγγελος Παππάς.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και έγιναν οι εξής προτάσεις:

1. Ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας
Προτάθηκε να ιδρυθεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ως λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία) για διαχείριση χρημάτων και νομικές ενέργειες, εν αναμονή της ίδρυσης του σωματείου. Ψήφοι 3 υπέρ, 6 κατά, 5 λευκοί. Η πρόταση απορρίφθηκε.

2. Πορεία ίδρυσης σωματείου
Ομόφωνα αποφασίστηκε να περιμένουμε την έκβαση για το νέο καταστατικό που έχουμε υποβάλλει πριν κάνουμε άλλη ενέργεια. Σε περίπτωση που απορριφθεί, να υποβάλλουμε νέο απλούστερο και παράλληλα να εξετάσουμε το ενδεχόμενο άλλων ενεργειών, σε συνεννόηση με τον δικηγόρο μας.

3. Δράσεις για παράσταση «Corpus Christi»
Ομόφωνα αποφασίστηκε να εκδώσουμε δελτίο τύπου δηλώνοντας υποστήριξη του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση πέρα από θρησκευτικές προκαταλήψεις σε συμπαράσταση στους συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi», απαιτώντας από το κράτος να εξασφαλίσει ομαλή διεξαγωγή της παράστασης.

4. Δράσεις για αποποινικοποίηση βλασφημίας
Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητήσουμε κατάργηση του άρθρου 198 του ποινικού κώδικα με έγγραφό μας προς τη Βουλή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ένωση Δικαστών.

5. Δράσεις για απαλλαγή από φορολογία υπέρ εκκλησίας
Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητήσουμε να εξαιρούνται όσοι πολίτες θέλουν από το ποσοστό των φόρων μας που πηγαίνει σε θρησκευτικούς οργανισμούς. Πρώτα να ζητηθεί εγγράφως η γνώμη του Συνηγόρου του Πολίτη και στη συνέχεια να σταλεί έγγραφο στη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας.

6. Δράσεις για παύση καταγραφής θρησκεύματος
Ομόφωνα αποφασίστηκε να διερευνηθεί το γιατί συμπεριλαμβάνεται πεδίο «θρήσκευμα» στα έντυπα κατάθεσης της αστυνομίας και τι ενέργειες μπορούν να γίνουν για να αφαιρεθεί.

7. Δράσεις για απαλλαγή από τα θρησκευτικά
Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητήσουμε να ενημερώνονται υποχρεωτικά οι γονείς κατά την έναρξη του σχολικού έτους για το δικαίωμά τους να ζητήσουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά χωρίς αιτιολόγηση του αιτήματος και χωρίς δήλωση θρησκεύματος. Επίσης αποφασίστηκε να ζητήσουμε να επεκταθεί το δικαίωμα της απαλλαγής και στους Χ.Ο., διότι επί του παρόντος τυπικά δεν δικαιούνται.

8. Εκδηλώσεις
Ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις: τουρνουά σκάκι τον Νοέμβριο (ανέλαβε τη διοργάνωση ο Αντώνης Ανδρεάδης), διάλεξη για τα Ηλιούγεννα τον Δεκέμβριο (ομιλητής Αποστόλης Λυμπερίδης), «απόσυρση» θρησκευτικών βιβλίων την περίοδο των γιορτών, να γίνει προσπάθεια για διοργάνωση και άλλων διαλέξεων και να ζητηθούν εθελοντές για διοργάνωση προβολών ταινιών.

9. Συσχετισμός θρησκείας με ψευδείς ειδήσεις
Ομόφωνα αποφασίστηκε να διερευνηθεί τι νομοθεσία ισχύει σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διεκδικήσουμε να μην διδάσκονται θρησκευτικά δόγματα σε σχολεία.

Τέλος ανοίχτηκαν τα ψηφοδέλτια και έγινε η καταμέτρηση.
Ψήφισαν 21 μέλη, τόσο με φυσική παρουσία όσο και δι’ αλληλογραφίας.
Έγκυρα ψηφοδέλτια 20, άκυρο ψηφοδέλτιο 1.

Έλαβαν:
Ανδρεάδης Αντώνης 13 ψήφοι
Ζουρδός Αντρέας 9 ψήφοι
Λαδόπουλος Τάσος 9 ψήφοι
Μαρκουΐζος Αντώνης 16 ψήφοι
Πάπιστας Ναπολέων 13 ψήφοι
Ραπακούλια Μαρίνα Τατιάνα 18 ψήφοι
Φραγκόπουλος Φώτης 10 ψήφοι

Η σύνθεση της νέας Γραμματείας είναι η εξής:

Τακτικά μέλη
Αντώνης Ανδρεάδης
Αντώνης Μαρκουίζος
Ναπολέων Πάπιστας
Μαρίνα Τατιάνα Ραπακούλια
Φώτης Φραγκόπουλος

Αναπληρωτές
Αντρέας Ζουρδός
Τάσος Λαδόπουλος